У порядок призначення субсидії на 2021-22 роки внесли зміни: хто отримає допомогу (Відео)

платіжки

Фото: марежа Інтернет

Кабінет Міністрів вніс зміни до умов надання житлових субсидій найбільш незахищеним категоріям громадян. Хто має право на фінансову допомогу, а кому буде відмовлено у призначенні субсидії – далі у матеріалі.

З початком опалювального сезону 2021-2022 років, житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховуватиметься автоматично з 1 жовтня 2021 року по 30 квітня 2022 року домогосподарствам, які отримували субсидію в неопалювальний період 2021 року.

Призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які вже отримували житлову субсидію у попередньому опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводитиметься без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

Житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення в опалювальний сезон розраховуватиметься з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Для розрахунку житлової субсидії з початку опалювального сезону 2021-2022 років сукупний дохід домогосподарства враховується за І – II квартали поточного календарного року.

Домогосподарство не має права на призначення житлової субсидії якщо:

Щодо змін у порядку призначення субсидії: зазначається, що для жителів населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишилися без тепло- або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, розмір субсидії в опалювальний сезон обчислюватиметься з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які передбачені для електроопалення.

Також набудуть право на отримання субсидії особи у таких випадках:

Крім того, при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, які розташовані у селищах міського типу, а також ті, на які оформлено заповіт.

Громадянам, які звернуться за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.

Більше про порядок призначення субсидії – у відеоматеріалі.

Читайте також: У Тернополі з робочим візитом перебував перший заступник голови Всеукраїнського Союзу Церков ЄХБ

Exit mobile version