Динозаври просто неба: у Тернополі будують парк Юрського періоду (Відео)

Фото: мережа Інтернет

4 грудня у Тернополі запрацює парк Юрського періоду. Саме зараз у парку імені Тараса Шевченка триває його будівництво. Тут тернополяни та гості міста зможуть побачити тварин, які існували в середній геологічний період мезозойської ери. Величина динозаврів, яких планують створити близько 20-ти, буде наближеною до реальної.

Зведення парку Юрського періоду здійснюють за кошти меценатів. Вхід – платний. Працюватиме локація до 23 січня 2022 року. Більше – у відеоматеріалі.

Довідково: Назва Юрського періоду походить від назви гір Юра у Швейцарії та Франції. Це – другий період від початку мезозойської ери тривалістю близько 55 мільйонів років – 199,6-145,5 мільйонів років тому. В його межах виділяються три епохи – лейас, доггер, мальм, а також одинадцять віків – геттангський, синемюрський, плінсбахський, тоарський, ааленський, байоський, батський, келовейський, оксфордський,  кімериджський і титонський. 

Флора і фауна

Під час Юрського періоду флора мала досить глобальне значення, особливо у високих широтах. Наземні ліси були не тільки рясні хвойними та папоротями, але також були присутні гінкго та хвощі. У цей період рослини, що мають суцвіття, все ще не з’являються. Ми пам’ятаємо, що до цього часу найбільш поширені рослини у всьому світі належать до групи голонасінних, тобто тих, які не мають квітів.

Флора, далека від екватора, відповідала рослинам помірних поясів, і всі ці юрські ландшафти називали іменем Cycadophyta. Ліси гінкго та два хвойних дерева виходили на весь ландшафт. Сучасність залишається, але справжні квіткові рослини все ще відсутні. Те саме стосувалося дерев листяних порід.

Що стосується фауни, то в цей період динозаври поширились у глобальному масштабі, будучи тваринами, які переважали на планеті протягом решти періоду.

Читайте також: У Тернополі встановлюють каркас головної ялинки міста (Відео)

Exit mobile version