У селі на Тернопільщині ввели двомісячний карантин

Фото: мережа Інтернет

У селі Борсуки Кременецького району ввели карантинні обмеження через різке підвищення захворюваності на сказ серед тварин. Про це на Facebook-сторінці повідомила пресслужба Кременецької РДА.

У рішенні йдеться, що карантин знімуть через 60 днів після проведення ветеринарно-санітарних заходів та останнього випадку захворювання тварин на сказ.

“Комісія вирішила: оголосити неблагополучним пунктом щодо сказу тварин село Борсуки, Борсуківської сільської ради, Кременецького району, Тернопільської області; вважати загрозливою зоною село Нападівка, Борсуківської сільської ради, Кременецького району, Тернопільської області.
Також розроблено та затверджено план заходів щодо ліквідації та недопущення поширення захворювання.
А карантинні обмеження з неблагополучного пункту буде знято через 60 днів після проведення комплексу ветеринарно-санітарних заходів та останнього випадку захворювання тварин на сказ”, – йдеться у повідомиленні .

Нагадаємо, що нещодавно у тернопільському зоокутку виявили Сибірку. Поні – єдина тварина в звіринці, у якої виявили це захворювання, і яка загинула. Труп коня спалили, інших тварин оглянули, провакцинували та помістили у карантин. Аби запобігти поширенню Сибірки, на території парку провели різні санепідеміологічні заходи.

Зараз зоокуток працює у звичному режимі.

Читайте також: На Тернопільщині для диких тварин розкидють вакцину від сказу

Exit mobile version