У тернопільському парку зрізають аварійні і сухостіні дерева (Фото/Відео)

Фото: студія "Файне місто"

У Тернополі розпочалися роботи з чистки міськах парків. Сьогодні, 22 листопада, працівники КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» здійснювали планову щорічну процедуру зрізання аварійних і сухостійних дерев у парку Національного відродження

Видалення дерев на території міста відбувається виключно у міжвегетаційний період та після огляду території експертною комісією, яка і визначила, які з наявних зелених насаджень є хворими чи сухими і несуть загрозу відвідувачам парку. 

Журналісти “Файного міста” поцікавилися у завідувачки парку Національного відродження Галини Гладинюк для чого зрізають дерева.

“Ми обрізаємо щорічно у міжвегетаційний період всі сухостійні дерева. Останні роки переважна кількість дерев, які підлягають видаленню, це береза і ялина. Через це для безпечного відвідування парку, щоб під поривами вітру вони не ламались, не загрожували відвідувачам, ми змушені їх видаляти.”

Додамо, що в цьому парку спостерігається найбільша кількість сухих, старих та уражених хворобами ялин і берез.

Пані Галина Зазначає, що процедуру зрізання аварійних і сухостійних дерев здійснять у всіх парках міста.

“Обрізка почалася по всіх парках Тернополя, але, можливо, в нас (в парку Національного відродження – прим. ред.) найбільше замітно, бо в нас найбільша кількість дерев. В нас 104 дерева: близько 70 берез і понад 30 ялин.”

Роботи проводять згідно із Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим Кабінетом Міністрів України, Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затвердженими наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України, Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та Концепцією коплексного озеленення м. Тернополя.

Просимо тернополян з розумінням поставитися до необхідності здійснення цих робіт у парках, адже уже наступного року на місці видалених сухих дерев будуть висаджені нові молоді зелені насадження.

Нагадаємо, що процедуру зрізання аварійних і сухостійних дерев здійснюють згідно Програми озеленення міста.

Більше дивіться у відеоматеріалі.

Читайте також: У Тернополі наркотики виявили у 5-ох чоловіків

Фото та відео: студія “Файне місто”

Exit mobile version