Біля Бережан збудують нову лижну атракцію

Фото: з допису

На околицях Бережан облаштують новий лижний спуск. Підготовчі роботи розпочнуться вже цих вихідних. Про це розповів міський голова Ростислав Бортник на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, минулого тижня у місто завітали провідні організатори гірськолижних трас в Україні – експерти компанії “SNOWTEAM” Сергій Овчаров та Олексій Дума.

“Фахівці дали експертну оцінку схилам Бережанщини та можливим перспективам облаштування тут снігових спусків”, – розповів мер.

Вже цієї суботи, 20 листопада, міський голова ініціює толоку на території майбутньої лижної траси. Щоб покрив снігу взимку рівномірно встелив схил, його вже необхідно почистити від сухої трави.

“Збір учасників толоки – територія коло адмінбудівлі Бережанської міської ради, 20 листопада 2021 року на 9.00 год.
Вітаються учасники всіх вікових категорій, світоглядів, статусів та уподобань))))
З собою мати інструмент – Мотокосу із ножем або жилкою , граблі, бажано взяти секатор, зручний одяг, а також питну воду і легкий перекус.
Бензин та масло для мотокоси буде забезпечено.
О 09:30 годині буде відправлятися транспорт для підвезення учасників акції до Гори в с. Комарівка,
для тих хто приєднається пізніше, добиратись дорогою М-12(30) до с. Комарівка, за магазином буде перший поворот праворуч, і по грунтовій дорозі рухатись допоки не побачите інших учасників толоки.

Зауважимо, що висота природних схилів на території Бережанської громади становить 350-400 метрів. Цього недостатньо для розвитку трас для професійних спортсменів, проте всі схили придатні для безпечних спусків та тюбах, санчатах та сноубордах.

Читайте також: На об’їзній Тернополя випробовують нову систему освітлення (Відео)

Exit mobile version