На Тернопільщині померло немовля – батьки звинувачують лікарів

Фото: мережа Інтернет

На Кременеччині одразу при народженні померло немовля. Із заявою про непрофесійні дії лікарів одного з медичних закладів Кременеччини звернувся 22-річний чоловік.

Він повідомив, що 14 листопада його сестра народила дівчинку, яка померла. Заявник не розуміє, чому про смерть не відомо у поліції і хоче знати причину нещастя.

За попередніми даними, дівчинка родилася на 41 тижні вагітності вагою 3750 грам. Лікарі стверджують, що у немовляти не розкрилися легені. Вони більше години намагалися реанімувати новонароджену, але не змогли. Причина смерті – тяжка асфіксія при народженні. Це підтвердив і розтин, який проводив місцевий експерт.

Аби виключити підробку свідоцтва, судово-медичну експертизу робили і в іншій установі вже у ході кримінального провадження. Висновки були аналогічні.

Даний факт працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із ч.2 статті 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Триває слідство.  

Читайте також: На Тернопільщині вандали осквернили меморіал (Фото)

Exit mobile version