Відкриття скульптури Св. Онуфрія – копії оригіналу творіння Пінзеля у Тернополі (Наживо/Відео)

Урочисте відкриття скульптури Святого Онуфрія – копії оригіналу творіння Іоанна-Георга Пінзеля у Тернополі. Копія скульптури св. Онуфрія покликана возвеличувати ім’я митця та стати ще однією туристичною локацією міста.

Чин освячення скульптури проведе о. Михайло – настоятель церкви святого Онуфрія в селі Рукомиш, що біля Бучача. Саме у цьому храмі зберігається історична архітектурна пам’ятка Іоанна-Георга Пінзеля.

Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео ви можете також на сторінці “Файного міста” у Фейсбук.

Довідка: Кам’яна скульптура «Святий Онуфрій» – остання робота Іоанна-Георга Пінзеля, одного з найкращих тогочасних скульпторів Європи, яка датована кінцем 1750 р. Пінзель зобразив святого зі здійнятими руками, розпущеним волоссям та бородою до колін, поруч – зламане дерево, а біля ніг – лев. Це одна з кращих робіт майстра, виконана в камені. А сам Святий Онуфрій зображений в драматичному пориві, склавши руки перед собою, повернувши голову до лівого плеча та з піднятим поглядом вгору.  

Оригінал скульптури св.Онуфрія до сьогодні возвеличується в Онуфріємському храмі в селі Рукомиш на околицях Бучача.

Читайте також: «Відкрий Тернопілля»: унікальне двомовне видання про туристичний потенціал області презентували у Тернополі (Фото, відео)

Exit mobile version