Понад 2 тисячі працівників тернопільських дитячих садочків протестують на Covid-19

Дитячі садочки Тернополя готуються до відкриття у період карантину. Рішення про поетапний початок роботи ДНЗ в Україні може бути ухвалено вже 22 травня, – про це повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Або ми їх відкриваємо, або говоримо, в який етап вони потрапляють. Можливо, дитячі садки запрацюють у деяких регіонах або ж тільки для окремих категорій населення, зокрема, для дітей медпрацівників, які повинні бути на роботі і яким ні з ким залишити дітей”, – підкреслив головний державний санітарний лікар.

Аби запобігти поширенню коронавірусної інфекції у Тернополі відсьогодні розпочали масове тестування працівників дошкільних закладів освіти. Щодня на Covid-19 планують перевірити близько 200 осіб.

“Сьогодні розпочали масове експрес-тестування працівників дошкільних навчальних закладів Тернополя. Дві мобільні бригади планують проводити 200 досліджень вдень. Якщо результати експрес-тестування показуватимуть позитивний результат, далі робитимуть ПЛР-тестування.

Загалом, на коронавірусну інфекцію планують обстежити 2 тисячі 30 працівників дитячих садочків”, – зазначають у Тернопільському міському штабі для боротьби з коронавірусом.

Варто відзначити, що зараз у закладах дошкільної освіти Тернополя проводять ремонти. Також працюють над тим, аби запастися достатньою кількістю дезинфікуючих засобів.

“Зараз працівники здійснюють ремонти. Раніше це робили у період закриття садочків, цього року робимо швидше, аби не гаяти час. Готуємося до відкриття. Адже з послабленням карантину багато хто з батьків вийде на роботу і постане питання, з ким залишити дітей. Окрім цього, якщо садочки запрацюють вже найближчим часом, то закриватися на літо вже не будуть”, – розповідає начальник Управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

Дітей, які відвідуватимуть дитячі садочки, щодня оглядатиме лікар. Якщо у дошкільнят буде виявлено будь-які ознаки захворювання, то в закладі проводитимуть ПЛР-тестування.

Exit mobile version