В Україні закінчився період пільгового розмитнення “євроблях”

Фото з відкритих джерел

10 листопада в Україні завершився період пільгового розмитнення “євроблях”. З 11 листопада на порушників очікує штраф. Про це під час брифінгу за підсумками засідання РНБО заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

“Закон чітко передбачав, на моїй пам’яті, 3 чи 5 строків для можливості легалізації цих транспортних засобів. Поліція протягом цих мораторіїв не накладала штрафів. Тому з 11 листопада Нацполіція буде виконувати передбачені законом норми. У тому числі штрафування”, – повідомив Денис Монастирський.

Згідно з законом, відтепер поліція може зупиняти нерозмитнені “євробляхи” і накладати на їх власників штрафи від 8,5 тис грн, а також – передавати дані про ці авто до Держимтслужби. Водночас митники стягуватимуть штрафи за перевищення термінів ввезення автомобілів (аж до 170 тис грн). Після сплати штрафу авто можна буде вивезти за кордон або розмитнити його в Україні. 

Порушникам також загрожує накладення арешту на рахунки та майно. При цьому, до 8 лютого 2022 року ще діє можливість пільгового розмитнення “євроблях” для учасників бойових дій у зоні проведення ООС.

Нагадаємо, під час пільгового періоду, який тривав з 15 червня власники легкових та вантажних автомобілів масою до 3,5 тонни з європейською реєстрацією, які були ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року, мали можливість розмитнити їх за 1-3 тис. дол (в залежності від віку автомобіля та об’єму двигуна). За даними Держмитслужби, на 1 листопада цим правом скористалися 66 тис. власників таких авто, поповнивши держбюджет на 2,3 млрд.

Читайте також: У Тернополі запрацювали чотири прилади автоматичної фіксації порушень ПДР

Exit mobile version