В лікарні на Тернопільщині закінчився кисень – балони довозили серед ночі

Фото: мережа Інтернет

У Чортківській центральній міській лікарні бракує кисню для хворих на коронавірус. Кількість Covid-пацієнтів у медичному закладі щодня зростає. Через агресивність штаму “Дельта” збільшується й кількість пацієнтів, які потребують кисневої підтримки.

Не без того складну ситуацію з киснем ускладнюють й часті поломки обладнання на Львівському хімічному заводі, котрий є чи не єдиним в Україні виробником медичного кисню у великих обсягах.

“Впродовж жовтня у Чортківській центральній міській лікарні на лікування пацієнтів із діагностованим коронавірусом витратили 37 669 метрів кубічних рідкого кисню із бочок – це понад 43 тонни, та ще 1 569 кисневих балонів. На придбання критично необхідного для хворих кисню лікарня витратила 1 529 405 гривень”, – розповідають у Чортківській міській раді.

Інфекційне та перепрофільоване під ковідне кардіологічне відділення Чортківської лікарні за добу витрачають близько двох тонн рідкого кисню, коли він є. Коли немає – переходять на кисневі балони, їх за добу потрібно близько 200.

У «інфекції» за годину витрачають у середньому чотири балони, у кардіологічному відділенні – 2,5. Тут лікують хворих із дещо легшим перебігом хвороби.

До слова, протягом трьох останніх діб, коли рідкого кисню у бочках не було взагалі, працівники Чортківської міської ради, представники депутатського корпусу, робітники комунальних підприємств громади вантажили порожні балони та возили на заправку у Тернопіль та Чернівці. Перший рейс – о 3 ночі, потім протягом доби – ще два рази. Щоразу по 60 балонів, яких вистачає на 9 годин”, – додають у мерії.

До порятунку людських життів долучилися місцеві аграрії, підприємства та установи. Саме їхніми вантажними автомобілями возять на заправку десятки кисневих балонів, кожен вагою більше сотні кілограмів.

Загалом у два відділення Чортківської лікарні у жовтні поступили 217 хворих на Covid-19, з них 170 одужали.На жаль, 35 хворих померли.

Читайте також: У Тернополі померла 33-річна жінка, хвора на Covid-19 

Exit mobile version