Скільки часу тернополянам чекати довідку про протипоказання до вакцинації проти Covid-19 (Відео)

Фото ілюстративне// світлина з мережі Інтернет

8 листопада, у Тернополі розпочали видачу довідок про протипоказання до вакцинації проти Covid-19. Журналісти “Файного міста” поцікавилися у завідувачки амбулаторії №9 м. Тернополя, лікарки загальної практики – сімейної лікарки Ольги Сковронської про деталі видачі довідок та куди звертатися, аби отримати документ.

У яких випадках можна отримати довідку?

Довідку можуть отримати тернополяни, які перехворіли на Covid-19, і їм потрібно відтермінувати вакцинацію на деякий час – мінімум на 28 днів.

Також довідку видають у випадку сильних алегрічних реакцій, гіперчутливості до одного з компонентів препарату та гострих захворюваннях.

Детальніше ознайомитися з протипоказаннями можна в документі “Перелік медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень”, затвердженому наказом МОЗ від 16 вересня 2011 року № 595, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 10 жовтня 2011 року за № 1159/19897 (у редакції наказу МОЗ від 11 жовтня 2019 року № 2070).

Куди звертатися?

Ольга Сковронська інформує, що довідку виписує сімейний лікар, який займався лікуванням пацієнта.

“Довідку про відтермінування після перенесеного захворювання дає сімейний лікар – власне той лікар, який і займався лікуванням пацієнта.”

Як довго чекати?

Сімейна лікарка каже, що довідку пацієнт може отримати одразу.

“Лікар заповнює цю довідку самостійно і видає пацієнту на руки, коли закривається випадок – коли людина одужала.”

Читайте також: В Україні щепитися від грипу можна буде безпосередньо в аптеці 

Більше дивіться у відео:

Exit mobile version