Пограбованих жертв вивозили у лісосмуги: на Тернопільщині затримали злочинну групу (Відео)

Фото: мережа Інтернет

На Тернопільщині поліція затримали злочинну групу з восьми осіб, яка у різних регіонах України грабувала людей та оформляла на них кредити. Пограбованих жертв вивозили у лісосмуги, де й залишали їх у непритомному стані. Детальніше – у матеріалі.

Діяльність групи правоохоронці розпочали фіксувати у квітні цього року. На території Тернопільської області злочинці орудували впродовж кількох місяців. За цей час постраждали восьмеро краян. Загалом же на рахунку “бізнесменів” десятки пограбованих.

“Використовували препарат “Цикломед”, який підливали жертвам в алкогольні напої. Після цього використовували безпорадний стан цих людей – гарбували, використовували мобільні телефони для того, щоб оформляти кредити, переказувати кошти на свої картки”, – розповідає начальник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол.

Препарат “Цикломен”, передбачений для лікування захворювань очей. У поліції кажуть, що за умов невірного використання медичний засіб може призвести у людини втрату свідомості на кілька годин, а той півдоби.

Коли препарат “Цикломен” вводиться в організм через вживання з різними напоями, особливо алкогольними, які притуплюють відчуття смаку саме цього препарату, людина впродовж години, а той півдоби, не розуміє, що з нею відбувається. Вона потрапляє у важкий стан, подібний на стан алкогольного сп’яніння”, – додає Олександр Богомол.

Опісля того, як жертву споювали та забирали у неї всі кошти і цінні речі, її вивозили у лісосмуги. У безпорадному стані людину залишали просто неба.

“Були випадки, коли вчинялися злочини і ми через годину-півтора виявляли людину, яка пограбована, викинута у лісопосадку в безпорадному стані, у важкому стані. У стані, який міг призвести до летальних наслідків”, – зазначає Олександр Богомол.

Встановивши місце розташування та зібравши необхідну інформацію, оперативники провели 12 обшуків, затримали вісім осіб. Чотирьох з них взяли під варту, щодо інших зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Більше – у відеоматеріалі.

Читайте також: На Тернопільщині багатодітна мати викинула новонароджене немовля (Відео)

Exit mobile version