Вивіз відходів призупинено, – голова Борсуківської ОТГ прокоментував скандальну ситуацію із сміттєзвалищем на Лановеччині (Відео)

“Не будьте байдужими. Майже 1,5 року Борсуківська ОТГ загаджує територію на хуторі Заболотці (р-н піщаного кар‘єру). Навіть після ухвали суду про ліквідацію незаконного смітника КП «Наш Добробут» надалі продовжує звозити туди сміття”, – написав на своїй сторінці у Фейсбук Віктор Пасічник.

Чоловік зазначив, що на території колишнього піщаного кар’єру, який знаходиться між селами Синівці і Нападівка Лановецького району, облаштовано сміттєзвалище. Вивіз побутових відходів Віктор Пасічник вважає незаконним.

“Допоможіть зупинити беззаконня у Борсуківській ОТГ, бо як розкопають чуму, то громада прославить всіх: район, область і Україну”, – додає Віктор Пасічник.

Із проханням прокоментувати ситуацію із сміттєзвалищем журналісти “Файного міста” звернулися до голови Борсуківської ОТГ Івана Друзя.

“Договір про вивезення побутових відходів було укладено між Борсуківською ОТГ та КП “Наш добробут”. Сміття з сіл Борсуки, Нападівка та Синівці вивозилося саме на цю територію. Рішення про виділення ділянки було прийнято Борсуківською сільською радою ще в 1996 році, ще до створення громади. У документі зазначено, що згадана ділянка виділена для вивезення побутових відходів з сіл Борсуки, Нападівка, Синівці.

Стосовно ухвали суду чи то припису, то вона є, але стосується КП “Наш добробут”. Комунальне підприємство надає послуги з вивезення побутових відходів на основі проведеного тендеру. Зараз ми спільно з КП займаємося питанням, як виконати припис”, – каже Іван Володимирович.

Щоб ви розуміли, припис був виданий у 2019 році. Ми зерталися в міські ради, які межують з нами, з пропозицією, щоб вони дали дозвіл на ліквідацію сміттєзвалища, нам відмовили. Ми додатково подаємо звернення. Тому що, щоб ліквідувати, то треба мати куди ліквідувати. Ми зараз додатково надсилаємо листи, будуть відповіді – будемо реагувати. Ми зараз працюємо над тим, щоб виконати припис екологічної інспекції, – пояснює голова Борсуківської ОТГ Іван Друзь.

Як повідомив Іван Друзь, окрім цієї ділянки, є ще три, куди можна вивозити сміття. Проте, цього не робитимуть. Відтак, вивіз побутових відходів з вище зазначених сіл тимчасово призупинено взагалі.

“В нас, окрім цього місця, є ще три рішення сесії, куди ми можемо на даний момент вивозити побутові відходи з цих трьох сіл. Це одне із місць, де зараз не заборонено вивозити. Але ми цього не робитимемо, аби не підбурювати жителів тих інших трьох сіл – Борсуківській ОТГ підпорядковані шість сіл. Тому зараз вивіз сміття з Борсуків, Нападівки і Синівців призупинено до вирішення ситуації. Шукаємо альтернативне рішення, аби виконати припис” – повідомив Іван Друзь.

Стосовно інформації про небезпечність ділянки сміттєзвалища через, начебто, здійснені там захоронення: за словами Івана Володимировича, ці дані документально не підтверджені.

“Питання нібито захоронення чуми жодним чином документально непідтверджено, – каже Іван Володимирович. Тим більше вивезення відходів не передбачає копання грунту. КП “Наш добробут” здійснювало вивезення відходів згідно чинного законодавства. Борсуківська об’єднана територіальна громада не має і немала судових позовів. Усі перевірки стосувалися КП “Наш Добробут”.”

Додамо, у комунальному підприємстві “Наш добробут” повідомили, що через брак часу та велику завантаженість роботою прокоментувати ситуацію із сміттєзвалищем не виникає можливості.

Фото та відео: Віктор Пасічник

Exit mobile version