Стало відомо, скільки пасажирів скористалися громадським транспортом на Тернопільщині

Фото: мережа Інтернет

Жителі Тернопільщини щодня користуються громадським транспортом. Одні їдуть в гості до рідних, інші на роботу, деякі обирають цей вид транспорту для своїх подорожей. Ми вирішили поцікавитися, яка кількість пасажирів скористалася транспортом та скільки кілометрів проїхали тернопільські водії останніми місяцями.

За даними Головного управління статистики у Тернопільській області, з січня по вересень 2021 року на 13,0% більше було перевезено пасажирів, ніж минулого року.

“Так, у січні–вересні 2020р. автомобільним транспортом області перевезено 40,9% загального обсягу перевезених вантажів і 78,2% загального обсягу перевезених пасажирів. За 9 місяців 2021р. підприємствами автомобільного транспорту (з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями) виконано вантажообіг в обсязі 615,7 млн.ткм, що на 11,4% менше, ніж у відповідному періоді 2020р. та перевезено 2754,5 тис.т вантажів (на 3,6% менше).

У січні–вересні 2021р. автомобільним транспортом області (з урахуванням пасажирських перевезень, виконаних фізичними особами-підприємцями) виконано пасажирообіг в обсязі 422,0 млн.пас.км та перевезено 26,0 млн. пасажирів, що відповідно на 5,4% та 13,0% більше, ніж у січні–вересні 2020р.”

День автомобіліста

Додамо, щорічно, в останню неділю жовтня відзначають професійне свято – День автомобіліста. Спочатку передбачалося, що це свято відзначатимуть тільки ті, хто працює в цій галузі, але пізніше День автомобіліста стали святкувати всі охочі. В 2021 році День автомобіліста припадає на 31 жовтня.

Нагадаємо, що історія свята бере початок ще з СРСР. Тоді це був День працівника автомобільного транспорту. В Україні свято встановлено  «…на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства…» згідно з Указом Президента України “Про День автомобіліста і дорожника” від 13 жовтня 1993 року. За часів незалежності, День водія зробили спільним професійним святом як для водіїв, так і для працівників шляхового господарства під назвою День автомобіліста і дорожника.

Нині ж святкують День працівника автотранспорту, або, як його ще називають — День водія — не тільки ті, хто власне сидить за кермом. Тепер це офіційне свято всіх працівників дорожньо-транспортної галузі в цілому.

Читайте також: У Тернополі ще кілька днів курсуватимуть додаткові рейси до міських кладовищ

Exit mobile version