Жителі Тернопільщини вчинили за тиждень понад 700 порушень карантину

Фото: Національна поліція

Аби суб’єкти господарювання та громадяни дотримувалися протиепідемічних заходів, на Тернопільщині працюють майже 60 мобільних груп. До їх складу входять правоохоронці та відповідальні особи. Щодня вони перевіряють заклади харчування, торгові точки, ресторани, громадські місця та ринки. У результаті роботи за минулий тиждень інспектори виявили більше 700 порушень карантину. На порушників очікує штраф.

Читайте також: В Тернополі поліціанти розпочали перевірку Covid-сертифікатів у працівників шкіл

Заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Василь Дідух розповів, щодня під контроль мобільних груп підпадають понад 600 суб’єктів господарювання.

“За результатами проведених рейдів упродовж минулого тижня поліцейські області виявили 733 порушення карантинних правил. Складено 172 адмінпротоколи за недотримання протиепідемічних заходів та винесено 561 постанову щодо перебування осіб у громадських місцях без захисних масок“, – розповідає Василь Дідух.

У більшості випадків адміністративні протоколи склали відносно юридичних осіб. За порушення, вчинені за ч. 1 ст.44 КУпАП, передбачений штраф: на громадян – від 17 до 34 тисяч гривень, на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Окрім цього, з 21 жовтня поліцейські посилили контроль за пасажирськими перевезеннями міжобласного сполучення. Рейдові групи перевіряють наявність у пасажирів та водіїв документів, які підтверджують COVID-безпечність.

Відповідно до внесених змін до Постанови №1236 від 20 жовтня, штрафи за відсутність “ковідних” документів під час автоперевезення платитимуть пасажири. Раніше така відповідальність покладалася на перевізника. Це стосується правил регулярних та нерегулярних автоперевезень у міжобласному та міжнародному сполученнях. Водночас, перевізник зобов’язаний проінформувати пасажирів про те, що у них має бути один із необхідних документів: сертифікат про щеплення або довідка про негативний тест на COVID-19.

Разом з тим, під час перевезень у залізничному та авіатранспорті відповідальність за наявність відповідних документів у пасажирів несе перевізник”, – пояснюють у поліції.

Поліцейські застерігають громадян не купувати підроблені сертифікати про вакцинацію. За підробку та використання таких документів передбачена кримінальна відповідальність. 

Читайте також: Двом тернополянам оголосили підозру в підробленні ПЛР-тестів (Відео)

Exit mobile version