“Обіцяних 33 мільйонів гривень на облаштування обласного інфекційного відділення не отримали”, – голова Тернопільської облради (Відео)

Донедавна Тернопільщина залишалася однією з областей, яка не мала обласного інфекційного відділення. За словами голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука, через пандемію у краї гостро постала проблема із відкриттям ліжкомісць для надання допомоги інфекційним хворим. З заявою про виділення із стабілізаційного Фонду, який створений для боротьби з Covid-19, 33 мільйонів гривень на облаштування обласного інфкційного віділення депутати звернулися до Кабміну.

“На сьогоднішній день 33 мільйонів гривень з держбюджету не поступило. Тернопільська міська рада за кошти обласного бюджету закупила засоби захисту для цього обласного інфекційного стаціонару, апарати ШВЛ, монітори для спостереження, а також на півмільйона медичних препаратів для лікування пацієнтів з Covid-19. Окрім цього, зовсім недавно встановили і вже працює централізована киснева. Сьогодні ми сподіваємося, що ці обіцяні 33 мільйони гривень, передбачені для створення повноцінного обласного інфекційного відділення, надійдуть”, – каже голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.
Exit mobile version