У тернопільському парку знайшли гранату часів Другої світової війни

Фото: мережа Інтернет

12 жовтня піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни, виявлену напередодні на території парку «Національного відродження» у Тернополі.

Цього ж дня о 08:15 у Тернополі на вул. Микулинецька під час проведення земляних робіт виявлено один артснаряд АС-76 мм часів Другої світової війни, а також о 13:15 на вул. Чумацька під час проведення земляних робіт виявили мінометну міну ММ-120 мм часів Другої світової війни.

До місць небезпечних знахідок направилась група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління. Після детального обстеження прилеглих територій вибухонебезпечні предмети вилучили та знищили в безпечному місці шляхом контрольованого підриву.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області застерігає:

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків!

Читайте також: Артснаряд та 2 мінометні міни: на Тернопільщині знайшли воєнні боєприпаси

Exit mobile version