У Тернополі 10 жовтня ввімкнуть теплопостачання: хто грітиметься першим (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Про ввімкнення початок опалювального сезону в Тернополі повідомив у прямому ефірі міський голова Тернополя Сергій Надал. За його словами, спочатку теплопостачання відбуватиметься до садочків та шкіл вже цієї неділі, 10 жовтня, а з понеділка, запускатимуть подачу теплоносія до житлових будинків.

Сергій Надал каже, що відтягувати початок опалювального сезону далі відкладати не будуть, адже вже сьогодні, 8 жовтня, добова температура становила 0ºС градусів, а подекуди і -1ºС.

“Рекомендовано включати опалення тоді, коли середня добова температура протягом трьох діб менше, ніж 8 градусів. Я думаю, що ми протягом наступних 3-ох діб будемо мати приблизно таку ситуацію, тому рішення прийнято наступне, що вже з цієї неділі ми запустимо подачу теплоносія у всі школи, дитячі садочки а також лікарні. Якраз у неділю для того, щоб вони прогрілися за неділю, за ніч, щоб діти вранці могли прийти вже в теплі класи, у теплі садочки.”

“З неділі ми включимо всі наші садочки, школи і медичні заклади.”

Міський голова додає, що незабаром після початку подачі теплоносія у заклади освіти та медзаклади потеплішає і й квартирах тернополян. Це відбудеться тоді, коли впродовж трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становитиме +8ºС або нижче.

“Стосовно подачі теплоносія до квартир мешканців багатоповерхових будинків. Я думаю, шо це рішення буде прийнято у понеділок враховуючи те, які будуть погодні умови або можливо навіть те, що вже з вечора понеділка ми розпочнемо подачу теплоносія або це буде вівторок чи середа у залежності від того, які будуть погодні умови.”

Він наголошує, що не потрібно панікувати, якщо теплопостачання до квартир розпочалося, а у вашій ще й досі холодні батареї.

Потрібно розуміти, що теплоносій не появиться одномоментно у кожній квартирі. Це процес, який буде тривати протягом доби. Сподіваюсь, що за добу ми зможемо повністю запустити.

Додаємо, що у Тернополі загалом працюватиме 41 котельня, яка “грітиме” майже тисячу будинків. Кожна з них готова постачати теплоносій. До того ж, впродовж останніх років у Тернополі масштабно реконструювавли шість котелень.

У Тернополі працює 41 котельня, яка забезпечує подачу теплоносія у 844 будинки. Котельні всі протягом сезону пройшли хто налаштування, хто якісь технічні підготовки хто ремонтні роботи. Тобто всі котельні готові до початку опалювального сезону. Також готові мережі до опалювального сезону

Більше дивіться у відео:

Читайте також: Опалювальний сезон 2021-2022: кому потрібно вкладати нові договірні відносини

Exit mobile version