У тернопільському зоокутку зафіксували Сибірку: засідання державної протиепізоотичної комісії (Відео/Наживо)

Фото: мережа Інтернет

Сьогодні, 5 жовтня, у Тернополі відбулося позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тернопільській ОДА. Йдеться про зафіксований у зоокутку Тернополя випадок Сибірки, а також заходи, спрямовані на запобігання поширення захворювання на території області.

Трансляція НАЖИВО. Переглянути відео ви можете також на сторінці “Файного міста” у Фейсбук.

Нагадаємо, про смерть тварини на території зоокутка, що у тернопільському парку “Топільче” стало відомо вночі з 27 на 28 вересня. Вже наступного дня на місце події виїхали спеціалісти лікарні та Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Оглянувши труп тварини, фахівці встановили підозру на сибірку. Аби підтвердити чи спростувати попередній діагноз, спеціалісти відібрали проби з органів загиблої тварини та направили їх до лабораторії. Результати дослідження підтвердили наявність захворювання.

На сьогодні спеціалісти оглянули та провакцинували всіх тварин, що знаходяться у зоокутку, а на території звіринця ввели карантин.

Читайте також: У тернопільському зоокутку від Сибірки загинув поні 

Exit mobile version