У Тернополі збирають кошти на порятунок маленького хлопчика (Відео)

Фото: студія Файне місто"

Тернополяни та жителі краю активно долучаються до порятунку 5-річного Артемчика Шкандюка, у якого медики діагностували спінально-м’язову атрофію (І тип). Хлопчик виріс і, на жаль, врятувати його життя укол Zolgensma уже не може, адже його вводять СМАйликам, не старше двох років. Тепер, аби зупинити прогресування хвороби, Артемчик повинен впродовж всього життя приймати медичний препарат “Еврісді”. Вартість річного курсу – 6 мільйонів гривень. У родини таких коштів немає, тож потрібна допомога небайдужих людей.

Зараз в соцмережах волонтери оголосили одночасно кілька лотерей, – розповідає волонтерка з Тернополя Тетяна Мелимука. Каже, залишатися осторонь, коли страждають ні в чому невинні діти, неможливо. Право на життя, на майбутнє має кожен малюк.

“Після того, як збір коштів для Максимчика Антонишина оголосили закритим, ми вирішили сторінку не закривати, а просто почали допомагати іншим діткам. Допомогали і Олівії Зубик, там збір також вже закрили, і ще одному хлопчику зі СМА. Зараз активно допомагаємо Артемкові. Можна сказати, група волонтерів Максимчика перейшла до цього хлопчика.

Артемко потребує лікування препаратом “Еврісді”. Вартість річної дози – 6 мільйонів гривень. Його ж хлопчик повинен впродовж свого життя”, – розповідає волонтерка Тетяна Мелимука.

Медичний препарат “Еврісді” призначений для дітей, старших двох років. Раніше його продаж відбувався виключно річною дозою. Зараз цього обмеження вже немає і батьки дітей зі СМА можуть придбати медикамент поштучно – навіть один флакон, ціна якого понад 250 тисяч гривень.

На сьогодні родині Шкандюк вдалося зібрали 7,3% від загальної суми, необхідної для закупівлі річної дози медпрепарату. Мама Артемчика Галина Шкандюк розповіла журналістам “Файного міста”, що цієї суми більш, ніж достатньо для купівлі одного флакона. І вже розпочали б лікування, та не ризикують.

“Якщо ми зараз дозбираємо хоча б до 600 тисяч гривень, то ми будемо пробувати вже закупити ліки для Артемка, щоб він їх почав приймати. Раніше була умова, що можна купити тільки річну дозу., тепер цього обмеження немає. І тому зараз ми намагаємося зібрати хоча б ту суму, якої вистарчить для купівлі 2-3 баночок. Ціна однієї – 260 тисяч гривень.

На сьогодні маємо 442 тисячі гривень – це 7,3% від загальгої суми. Це – півтори баночки сиропу. Ще б стільки ж і ми вже можемо купувати. Бо зараз є, грубо кажучи, на один флакон, а про запас – жодного. За таких умов розпочати лікування не можемо. Адже є моменти, коли збір різко падає, вдень може надійти всього 200 гривень. І що буде, коли той один флакон закінчиться, а грошей на інший не буде? Ми не можемо так ризикувати, не можемо допустити, аби лікування дитини перервалося.

Звісно, ми сподіваємося, що наша держава змилується над батьками та дітьми, котрі хворіють на СМА і з 2022 року в нас буде необхідне фінансування на лікування дітей зі СМА. Та поки що єдина надія на людей, їхні добрі серця та Бога”, – розповідає Галина Шкандюк.

Якщо ви хочете і маєте можливість допомогти у зборі коштів на лікування, ви можете переглянути активні лотереї у спільноті “Заради життя дітей”.

Більше про історію маленького Артемчика Шкандюка, зокрема метод та вартість лікування, ви можете дізнатися у попередньому матеріалі “Файного міста”: Хочу жити: для порятунку 5-річного Артемка з Тернопільщини потрібно 6 мільйонів гривень (Відео)

Читайте також: “На збір грошей мала 3 дні”: Наталя Борисюк з Теребовлі розповіла, чи відбулася 4-та операція

Exit mobile version