“Впораюсь, бо маю пенсію та зарплату”, – тернополяни про сплату комірного взимку (Відео/Опитування)

Фото: студія Файне місто

Зима вже зовсім близько, а заразом й ввімкнення опалення. Платіжки, які приходять українцям за комунальні послуги, інколи вражають. Подекуди вказані у них суми перевищують дохід платника. Хтось рятується від можливого боргування за комірне субсидією, а хтось, будучи вже на пенсії, продовжує працювати.

Чи під силу тернополянам оплата за комірне взимку – спробували дізнатися кореспонденти студії “Файного міста”. Більшість з опитаних респондентів відповіли, що впораються з цією нішею лише тому, що окрім пенсії мають ще й зарплату. Хтось же висловив сумніви щодо своєї платоспроможності у новому опалювальному періоді. Мовляв, якби тарифи були сталими, а то ж зростають, а разом із цінами на газ та світло угору повзе вартість продуктів та побутових товарів.

“По гаманці б’є. Не вистарчить. Треба буде шукати якусь роботу ще. Ну а який вихід інакше?”, – каже тернополянин

— ” Надіятися на державу я не можу, немає смислу. Субсидію не планую отримувати. Працювати, тільки працювати. Владі потрібно займатися економікою, а не дурницями. Менше політики – більше економіки. Не сіяти розбрат між людьми, а забезпечити порядок в державі. І все тоді буде – і виробництво, і добробут, – зазначає тернополянин Юрій.

— “Напевне, що не вистарчить. У нас ще за минулий опалювальний сезон є заборгованість. Сплатили б і впоралися надалі, якби хоча б не підвищували ціни, зарплати були більші. А так, зарплати малі, продукти дорожчають, все інше також дорожчає”, – розповідає тернополянка Надія.
Exit mobile version