“Світло надії” для Марійки з Тернопільщини: пухлина забирає життя дівчинки (Відео)

Скріншот: "Файне місто"

Маленька Марійка Базар зі Зборівщини потребує допомоги небайдужих. Їй терміново потрібна операція, а після – довгострокова реабілітація.

Як згодом з’ясувалось, в Марічки пухлина нирки почала утворюватись ще з народження. Спершу батьки про це навіть не підозрювали. Вони вирішили просто для себе пройти діагностику, на якій вияснили, що в дівчинки серйозні проблеми зі здоров’ям.

Зовсім недавно ми її відлучали від грудного годування, тоді якраз ще й зубки лізли. Можливо з цим вона почала худнути. Коли схудла, як виявилось, у неї на животику з лівої сторони пухлина, – каже батько Володимир Базар.

Зборвіські медики виявили в дівчинки пухлину та поставили невтішний діагноз – нейробластома. Це злоякісна пухлина симпатичної нервової системи ембріонального походження, що є одним з найбільш поширених солідних утворень у дітей і займає третє місце у структурі дитячої онкологічної захворюваності.

Після цього сім’я переїхала в Тернопіль. Дівчинку направили проходити лікування у дитячій лікарні. Там медики дослідили характер пухлини і направили дівчинку до столиці.

Зараз у Києві разом з дівчинкою залишилася дружина Володимира. Їх донечка проходить курс хіміотерапії та чекає на операцію. Їх повністю видалять нирку, адже пухлина настільки розрослася, що іншого виходу нема.

Сім’я готується жити з однією ниркою. Батько каже, що не хоче чекати на донорську нирку. Він розуміє, що там є певні ризики, і побоюється, що орган іншої людини не приживеться, а доньку втратити чоловік не хоче.

У п’ятницю, 24 вересня, дівчинка вже пройшла половину курсу хіміотерапії. Попереду ще 2 прийоми. Після цього лікарі проаналізують, як організм дівчинки реагує на лікування, та вирішать подальше лікування. Як зазначає батько, головним показником є стабільна температура тіла. Далі вирішать подальший курс лікування.

Дитина бадьора, мені не вкладається в голові, що волосся може випасти. Маю надію, що воно буде таке, як і було, – ділиться переживаннями батько.

Наостанок батько звернувся до батьків, у яких є маленькі діти, з невеликим проханням.

Я би хотів звертнутися до батьків, у яких є діти любого віку. Не полініться, пройдіть ранню діагностику навіть якщо лікарі не просять вас це зробити. Зробіть це заради дітей. Тому, що можливо колись ви будете стояти на моєму місці і думати як прожити завтрашній день. Будьте здорові, – каже Володимир Базар.

Реквізити:

Приват банк
5168 7573 4530 7922 – Базар Марія Володимирівна

Читайте також: 8-річний Павлик Стефанюк потребує допомоги небайдужих

Exit mobile version