Ярмарок заради життя: жителі Тернопільщини збирають кошти для порятку 2-річного Павлика

Фото: Сторінка у соцмережі "Фейсбук" help.Pavlik.sma

Маленький Павлик Мотичка із Закарпаття бореться за життя. У хлопчика з маленького села Синевир діагностували важку хворобу – рідкісне генетичне захворювання СМА. Йому лише 2 рочки, малюк ще скільки всього хоче побачити, але недуга прогресує та забирає яскраві моменти життя. Ця хвороба забрала життя його старшого братика, а тепер і Павлик намагається вижити.

Спінально-м’язова атрофія проявляється в дітей у кількамісячному віці. Хвороба має різні рівні інтенсивності прояву. Для всіх них характерною є прогресивна атрофія м’язів та втрата рухомості. Спершу уражаються проксимальні м’язи та м’язи діафрагми. Інші системи теж можуть бути ураженими, особливо на ранніх формах захворювання. СМА є найбільш поширеною генетичною причиною смерті дітей.

Шанс на одужання лише один – рятівний укол Zolgensma від американськиї розробників. Він повністю зупиняє розвиток хвороби та дарує дитині повноцінне життя. Укол коштує чимало – 2 мільйони 200 тисяч доларів. Для батьків це захмарна сума, тому вони просять допомоги у всіх небайдужих зібрати її.

Фото: соцмережа “Фейсбук”

Мій найбільший страх ,не встигнути зібрати на Золгенсма для Павлика. Руки опускаються коли бачиш як страждає твоя дитина . Він так старається рухати ніжками,збирати конструктора ,весь час усміхається і не розуміє ,чому такі прості рухи йому не під силу. Дивлюсь на нього і серце обливається кров’ю. Я не хотіла такої долі для свого сина…
Я б все зробила,щоб поставити його на ніжки,та зарас від мене мало,що залежить, – пише мати хлопчика Марія Мотичка.

26 вересня недалеко від Тернополя, в СМТ Велика Березовиця, відбудеться благодійний ярмарок. Виручені кошти підуть на лікування маленького Павлика.

Ярмарок розпочнеться о 15.00 в церкві святого Володимира Великого. На вас чекатимуть банси, домашня випічка, благодійна лотерея, розваги та ігри для дітей, між літургіями буде продаватись солодке та кава, – інформують на фейсбук-сторінці Великої Березовиці.
Фото: соцмережа “Фейсбук”

Щоб повірити в добро, потрібно почати робити його.
Велика Березовиця Велика Березовиця у нас є шанс зробити добро та помогти маленькому Павлику. Разом ми зможемо спасти не одного українця, – йдеться у повідомленні.

Реквізити:

ПриватБанк
5168 7574 0804 6045 Мотичка Марія (мама)
5168 7573 8252 3423 Мотичко Світлана Василівна (тітка)

Монобанк
4441 1144 2527 2026 Мотичка Марія (мама)

Ощадбанк 5167 8031 0951 1118 Мотичка Юрій (тато)

Валютні рахунки
5168 7574 1705 8247 $$$
5168 7574 1705 7918 €€€ MOTYCHKA MARIIA

Читайте також: У Тернополі благодійник подвоїв кошти, зібрані для Максимка Антонишина та передані Олівії Зубик

Exit mobile version