23 вересня на Тернопільщині стався землетрус: подробиці

Фото: volcanodiscovery

Сьогодні, 23 вересня, близько 6:18-6:20 на Тернопільщині зафіксували землетрус. Підземні поштовхи були найбільш відчутними на півдні області, трохи слабші поблизу Тернополя. Як повідомляє сайт “VolcanoDiscovery“, епіцентр землетрусу магнітудою 4.3 бали за шкалою Ріхтера, стався неподалік Чорткова, ближче до межі з Івано-Франківською області по річці Дністер.

Виходячи з попередніх сейсмічних даних, землетрус не повинен був завдати значної шкоди, але, ймовірно, багато людей відчували його як легку вібрацію в районі епіцентру.

Можливо, слабке тремтіння відчувалося в Городенці, розташованій за 18 км від епіцентру, Бучачі – за 26 км, Чорткові – за 32 км, Борщеві за 42 км та Коломиї – за 46 км.

Інші міста чи міста поблизу епіцентру, де землетрус міг би відчутись дуже слабким, включають Тернопіль, розташований за 81 км від епіцентру та Кам’янець-Подільський – за 84 км.

Інформація про землетрус надходить від користувачів соцмереж з різних куточків Тернопільщини. Люди, зокрема, пишуть:

О 6:20 ранку затряслася стінка задзеленчало скло пару секунд перед тим закололо серце і я проснулася і в ту ж мить заплакала 5 місячна дитина (Копичинці), – Ksenet Mian.

— Село Прошова біля 6:20 трусануло цілу будівлю добре було відчутно, – Сергій Барабаш.

— Відчули Тернопіль масив Дружба в 6.18, – Ольга Коваль.

— Східний масив, 6.20 приватний будинок, сильно трусонуло ліжком, – Ольга Ваврик.

— с. Серединки трусило 6: 18 , аж страшно було, – Люби Музичка-Музика.

— С.Кровінка трясануло добре аж проснулась, – Людмила Данчук.

Exit mobile version