З 23 вересня у 5-ти громадах Тернопільщини жоден з освітніх закладів не працюватиме офлайн (Відео)

Фото з відкритих джерел

З 23 вересня Тернопільщині увійде до “жовтої” зони карантину. На території краю запрацюють відповідні обмеження та норми. Так, починаючи із завтрашнього дня до роботи будуть допущені лише ті заклади освіти, педагогічний колектив яких провакцинований не менш, як на 80 відсотків. Таких шкіл, дитячих садочків та закладів позашкільної освіти на сьогодні в області 53 відсотки. Решта 47 відсотків освітніх закладів змушені будуть перейти на дистанційну форму навчання.

З 37 791 працівника щеплення отримали 28 665 осіб. Загалом, станом на 21 вересня на 80% провакциновані педагогічні колективи 53% закладів освіти від їх загальної кількості. Ці школи, дитячі садочки та заклади позашкільної освіти зможуть працювати у звичному режимі. Решту ж перейдуть на дистанційну форму навчання”, – повідомила начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома.

Ольга Хома також висловила сподівання, що станом на 23 вересня кількість закладів освіти, у яких педагогічний склад буде провакцинований не менш, як на 80%, дещо зросте.

“Є ряд громад, де не буде функціонувати один-два освітні заклади. Але я думаю, що за день-другий і вони розпочнуть свою діяльність через те, що кількість вакцинованих у цих закладах освіти збільшиться”, – додає Ольга Хома.

На сьогодні в області є сім громад, в яких усі освітні заклади працюватимуть у звичному режимі без виключення. Це, зокрема, Більче-Золотецька, Васильковецька, Великобірківська, Купчинецька, Підгаєцька, Теребовлянська та Тернопільська об’єднані територіальні громади.

Найменше провакцинованих освітян у Почаївській громаді – 18,5%, Озернянська, Великодедиркальська, Золотопотіцька та Кременецька громади. Тут на період карантинних обмежень не працюватиме жоден із наявних закладів освіти.

“Я думаю, цим громадам варто звернути увагу для того, щоб освітній процес не припинявся і всі заклади освіти працювали офлайн. Це найактуальніше і ми маємо розуміти, я вже неодноразово говорити, що якісні знання ми отримаємо тільки тоді, коли діти відвідують заклади освіти”, – зазначила Ольга Хома.

Читайте також: Тернопіль та область переходять у “жовту зону” карантину: як навчатимуться школярі (Відео)

Exit mobile version