Безслідно пропав тернопільський журналіст Ярослав Буяк

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі безслідно пропав відомий журналіст, редактор, науковець, ветеран АТО Ярослав Буяк. Про це пише на своїй сторінці у мережі “Фейсбук” Володимир Андріїшин.

Останній раз зв’язок з ним був ще 26 липня. З тих пір його ніхто не бачив, на зв’язок з рідними він теж весь цей час не виходив, телефон вимкнено. Документи залишено у його тернопільській квартирі. Ярослава оголошено у всеукраїнський розшук, однак поки що жодних результатів немає, серед невпізнаних трупів та пацієнтів лікарень його не виявлено”, – йдеться у повідомленні.

Просять зголоситися тих, хто має хоч якусь інформацію про Ярослава, хто, можливо, десь бачив його чи розмовляв з ним по телефону після 26 липня.

Якщо володієте якимись даними, телефонуйте за номерами в Тернополі 27-11-70 або на лінію 102.

Біографія

Фото: мережа Інтернет

Ярослав народився 3 квітня 1964 року в Тернополі.

Закінчив художню школу та філологічний факультет Тернопільського педінституту. Вчителював, служив у війську. Був першим завідувачем меморіального музею Соломії Крушельницької, що в с. Біла під Тернополем.

У пресі розпочав свою кар’єру в 1989 році.

У 1990—1991 рр. — провідний журналіст популярної на той час газети «Тернопіль вечірній». Працював головним редактором газети обласної організації УРП «Тернистий шлях» (1992 р.).

Викладав у Тернопільському педінституті на кафедрі української літератури у 1992—1996 рр.

Започаткував і редагував у 1995—2000 рр. журнал «Освітянин» та дитячу газету «П’ятниця».

Один із засновників та співредактор «Тернопільської газети» (1995—1996 рр.)

Працював політичним оглядачем «Вільного життя», заступником редактора «Тернопільської газети», радником голови облдержадміністрації та в прес-службі міської ради, заступником редактора газети «Нова Ера». Друкувався у «Киевском телеграфе».

У 2008 році — головний редактор ділового тижневика «Ваші гроші».

Від 2009 — головний редактор книжкового видавництва «Новий колір».

У 2015—2017 роках — військовослужбовець контрактної служби Збройних Сил України.

Читайте також: Увага! Розшукують 74-річну тернополянку

Exit mobile version