Захворів на COVID-19: як довго триватиме лікування?

Фото з відкритих джерел

На думку медиків, тривалість лікування залежить від ураження дихальної системи. Скільки потрібно часу, щоб пролікувати коронавірус, розповів ТСН.ua головний інфекціоніст Львівщини, очільник Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко.

За його словами, лікування COVID-19 триватиме щонайменше кілька тижнів.

Залежно від ураження дихальної системи, на лікування від коронавірусу зараз йде 2-3 тижні. Якщо людина вже потрапляє у відділення реанімації, то на її лікування йде 3-4 тижні. Все залежить від стану хворих і того, як довго вони перебувають на ШВЛ, – розповів Сергій Федоренко.

Додаємо, що в Україні стрімко зростає кількість інфікованих коронавірусом. Водночас у МОЗ відзначають, що в Україні за останні три місяці переважна більшість госпіталізованих із коронавірусом були без щеплення. Таких пацієнтів – 98.1%.

Нагадаємо, що головний інфекціоніст Львівської області розповдав, як розпізнати перші симптоми “Дельти”. За його словами, про інфікування можуть свідчити будь-які прояви гострої респіраторної інфекції: а це – нежить, сухий кашель, підвищення температури, загальна слабість, можливо блювота, пронос.

Читайте також:

Exit mobile version