“Переживали, що звільнять”: рідні загиблих у ДТП дівчат про апеляцію адвоката тернополянина Олега Струня (Відео)

Фото: студія "Файне місто"

Сьогодні Тернопільськй апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу адвоката обвинуваченого у вчиненні ДТП. У своєму клопотанні представник просив суд звільнити Олега Струня з-під варти. Розглянувши апеляцію, суд дійшов висновку – відмовити у задоволенні апеляційної скарги. Рідні загиблих дівчат кажуть, боялися, що цього разу людині, яка забрала два життя, таки вдасться вийти на волю. Та, на щастя, цього не сталося.

Читайте також: Одна ДТП – дві смерті: у Тернополі суд розглянув апеляцію щодо звільнення Олега Струня з під-варти (Відео)

“Переживали, що його відпустять за другим разом, але… Як то кажуть, хоча б щось на нашій стороні буде. І, може, з великим дивом його посадять. Бо я вам навіть не можу передати словами… Хоча пройшло 15 років, але це жива рана, яку він прийшов і розворушив”, – каже сестра загиблої Світлани Козлюк Зоряна Кравець.

Сестра загиблої у тій страшній ДТП Світлани Козлюк Зоряна Кравець переконана, Олег Струнь добре спланував час свого повернення до України та похід до відділку поліції. Все прорахував, аби цю справу нарешті закрили, а він не поніс покарання.

“Йому все написали – як він має говорити, як складати ту заяву. Він прийшов 15 років потому. Де ж ти був раніше. Чому не прийшов 12 років після ДТП? Він просто хоче тепер вийти сухим з води”, – додає Зоряна Кравець.

Жінка не розуміє, і не хоче розуміти такого поняття, як “термін давності”. Каже, Олег Струнь має відповісти за скоєне і понести найсуворіше покарання.

“Хай відповість за свої вчинки. Як це – забрати життя у двох молодих дівчат і тепер ходити і казати, що він по закону хоче вийти. Це як? Як нам жити і ходити з ним по одній вулиці? Серце просто розривається. Як він за 15 років вернувся і має сміливість говорити, що є термін давності. Це що – сир якийсь, що термін давності? Як це вбити двох людей і не відсидіти?”, – зазначила Зоряна Кравець.

Нагадаємо, нещастя увірвалося одразу у дві сім’ї з села Петрикова Тернопільського району 8 жовтня 2005 року. Ввечері легковий автомобіль збив насмерть 18-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталю Гнатієвич. Смерть застала двох подруг у центрі села, за кількасот метрів від домівок. Водій з місця ДТП втік.

Машина врізалася в дівчат на величезній швидкості. У темряві Світлану побачили не відразу. Місцеві жителі припускають, що її тіло пронеслося на капоті автомобіля ще метрів зо 30, а тоді впало. Смерть Наталі Гнатієвич була не менш жахливою. Дівчина вдарилася головою об лобове скло з такою силою, що пробила його. Уламки перерізали шию, і голова опинилася в салоні смертоносної машини, поруч із водієм-убивцею.

Тоді чоловік втік за кордон. І тільки через 15 років сам прийшов у поліцію і зізнався у скоєному. 

Читайте також: “Ми 15 років тебе чекали. Ти не будеш ходити по землі”: батьки загиблих у ДТП дівчат вимагають для тернополянина довічного ув’язнення (Відео)

Exit mobile version