Вакцинація, ковід-сертифікати, “жовта” зона – що кажуть у МОЗ України

Фото: мережа Інтернет

У постанову “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19” внесуть зміни, що надають пільги вакцинованим або тим, хто має негативний ПЛР-тест. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, пропонують не поширювати обмеження “жовтої” та “червоної” зони епідемічної небезпеки на заклади господарювання. Колектив і відвідувачі повинні мати ковід-сертифікат, що засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або довідку про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу. 

Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність, — зазначив Віктор Ляшко. 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на важливості вакцинації колективів закладів освіти для того, щоб убезпечити дітей від хвороби під час навчання. 

Надзвичайно важливо прискорити темпи вакцинації вчителів та інших працівників закладів освіти. Профільні міністерства мають активно пропрацювати цю тему з регіонами, адже вже найближчим часом країна перейде до жовтої зони, — каже Денис Шмигаль.

У МОЗ зазначили, що за останній тиждень кількість нових випадків захворювання зросла на 6 тисяч, а кількість госпіталізацій – на 1,5 тисячі.

Високі темпи зростання нових випадків спостерігаються у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. Також у цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилась на 60%. 

Нагадуємо, що У Тернопільській області динаміка госпіталізацій перевищила норму “зеленої зони”

Таким чином, згідно постанови Верховной Ради, вводитимуть заборону або обмеження на:

Зауважуємо, що дані обмеження не поширюються на суб’єкти господарювання, у яких не менше 80% працівників пройшли повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Також не може бути заборонене проведення масових заходів за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Читайте також: COVID-19 набирає обертів: за останню добу коронавірус забрав життя 6 людей

Exit mobile version