Стрілянина біля 27 школи: у міськрайонному суді Тернополя допитали потерпілих дітей

Фото: "Суспільне Тернопіль"

У міськрайнному суді Тернополя 10 вересня допитали двох із трьох дітей, в яких стріляли біля 27-ї школи міста. Це були Максим Дубовик та Анастасія Капустяник.

Знімати допит суд заборонив через прохання матері Максима Дубовика. Діти розповіли, що пам’ятають про події 21 січня. Зокрема, Максим Дубовик сказав, що бачив Валерія Устинова вже після пострілу, коли він виходив з дому з собакою.

Максима Капустяника на засіданні не було, бо за словами матері, він погано почувався:

Мій Максим Капустяник не з’явився. Він сьогодні вдома. Він гірше почувається останніх кілька днів, його спина болить, в легенях, можливо, це осколки болять, – каже мати.

Максима допитають 24 вересня, повідомив суддя Юрій Дзюбановський. Прокурорка Оксана Соболь коментувати засідання відмовилась, адвокат підозрюваного Святослав Островський пішов із зали суду одразу після допиту і на дзвінки не відповідає. Поки тривають судові засідання, Валерій Устинов перебуває під вартою.

Нагадаємо, за версією слідчих, 21 січня 2021 року підозрюваний Валерій Устинов, перебуваючи в своїй квартирі, вистрелив у малолітніх дітей, які були на стадіоні школи. Через це двоє хлопців отримали вогнепальні поранення.

Суддя-спікерка міськрайонного суду Анна Мостецька каже, чоловіка підозрюють в умисному тяжкому тілесному ушкодженні та хуліганстві. За це передбачене ув’язнення до 8 років.

Джерело

Читайте також: Справу 42-річного Устинова, який обстріляв двох дітей у Тернополі, передали до суду (Відео)

Exit mobile version