“Жовта” зона затримується: коли її запровадять?

Фото: мережа Інтернет

Україну можуть перевести в “жовту” зону адаптивного карантину тільки через 2 тижні. Кабміну знадобиться близько тижня для розробки нових правил карантину в “жовтих” і “червоних” зонах.

Про це РБК-Україна повідомило проінформоване джерело в уряді. За його словами, після розробки постанови з цими нововведеннями їх повинен затвердити Кабмін.

Україна перейде в “жовту” зону тільки через сім днів після затвердження постанови. До тих пір країна буде жити за правилами “зеленої” зони, – пояснив співрозмовник.

Він уточнив, що остаточного рішення щодо того, які пом’якшення будуть для вакцинованих, поки немає. У напрацюванні нових правил беруть участь різні міністерства. Але, за словами співрозмовника, ніяких сюрпризів не буде.

Ці пом’якшення вже раніше озвучувалися в публічній площині, – додало джерело.

Однак міський голова Івано-Франківська Руслан Марцинків на своїй сторінці у “Фейсбук” заявив, що “жовта” зона буде через тиждень, тому з понеділка, 13 вересня, все працюватиме у звичному режимі.

Всі заклади працюють в звичному режимі з понеділка! І вносять зміни до постанови, що з одною дозою вакцинації будуть допускати роботу школи при 80 відсотках вакцинації! Ми просили зменшити показник до 60! – написав Руслан Марцинків.

Читайте також: В Україні з 13 вересня можуть ввести “жовтий” рівень небезпеки через поширення COVID-19

Exit mobile version