“Готувався до зими”: на Чортківщині чоловік незаконно вирубував дерева, а тепер йому світить штраф

Фото: мережа Інтернет

Мешканець Чортківського району займався незаконною порубкою лісових насаджень і тепер відповідатиме перед законом. Про порушника працівникам відділення поліції №2 (м. Бучач) повідомив один із представників громадської організації протидії корупції та моніторингу екології “Скеля”. 

Чоловік розповів, що в лісі, неподалік села Старі Петликівці Бучацької ОТГ, невідомий вирубує дерева. Поліцейські  прибули на місце події і виявили там техніку та спиляну ялину.

Як з’ясували, протиправні дії скоїв мешканець села Семиківці. Жодних дозвільних документів у чоловіка не виявилося. У скоєному він зізнався. Працівники поліції вилучили бензопилу і деревину, а транспортний засіб помістили на арештмайданчик. 

За фактом злочину відкрили кримінальне провадження згідно статті 246 (Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях) КК України. Санкція статті передбачає  штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, чи обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк – все вирішить суд. 

Читайте також: Житель Тернопільщини через сміття спалив частину лісу

Exit mobile version