Групи тернопільських садків, де реєстрували кишкову інфекцію у дітей, відновили свою роботу

Фото: мережа Інтернет

У серпні цього року в Тернополі зареєстрували 2 спалахи гострої кишкової інфекції норовірусної етіології. Випадки захворювання виявили в 3 групах 2 дитячих дошкільних закладів. В результаті спалаху постраждали 22 особи, із яких 18 дітей. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Фахівці служби обстежили 2 дитячих дошкільних заклади, здійснили відбір взірців харчових продуктів, питної води, змивів з об’єктів довкілля. Станом на 31серпня спалахи кишкової інфекції ліквідували та локалізували.

На час проведення розслідування згідно припису припинили роботу груп, у яких виявили вказані захворювання. За порушення вимог санітарного законодавства, а також враховуючи результати лабораторних досліджень, спеціалісти Держпродспоживслужби вжили заходів до відповідальних осіб та вилучили з обігу продукти харчування, які не відповідали нормативним показникам. Також, беручи до уваги результати лабораторних обстежень, відсторонили від роботи 4 працівників 2 дошкільних закладів.

Працівники служби провели з персоналом та працівниками закладів роз’яснювальну роботу щодо профілактики гострих кишкових інфекцій та дотримання вимог в період карантину COVID- 19.

Оскільки повторні випадки захворювання гострими кишковими інфекціями у цих садочках не реєструвались,  пропозиції щодо усунення виявлених порушень виправлені, а результати контрольних лабораторних досліджень задовільні, спеціалісти Держпродспоживслужби в Тернополі прийняли рішення про відновлення роботи груп дошкільних закладів.

На сьогодні дані дитячі дошкільні заклади працюють у звичному режимі.

Читайте також: У тернопільському дитсадку №22 захворіли одразу семеро дітей: медики назвали причину

Exit mobile version