Люди повірили, а їх ошукали: як жителі Тернопільщини втратили більше 10 тисяч гривень

Фото: мережа Інтернет

Впродовж доби працівники Тернопільського районного управління поліції зафіксували два факти шахрайства вчиненні щодо мешканців обласного центру. Про це повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області.

Аферисти застосовували різні приводи привернення уваги і їм вдалося привласнити чужі гроші.

Одна з потерпілих розповідає, що їй зателефонував невідомий та представився менеджером банку. Далі він повідомив про певні технічні несправності в системі. Чоловік попросив уточнити персональні дані, що й зробила потерпіла. За лічені хвилини жінка отримала сповіщення, що з її рахунку хочуть зняти 2400 гривень.

Інший заявник також повірив додзвонювачу, який запевняв, що кошти чоловіка в небезпеці. Щоб їх вберегти, йому необхідно було перерахувати готівку на інший рахунок. Потерпілий швидко пішов до найближчого банкомату, де він зняв гроші і за підказками афериста поклав їх на невідомий рахунок. Вже згодом тернополянин збагнув, що його ошукали. В результаті він втратив 8 тисяч гривень.

Відомості про події правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають жителів краю не довіряти невідомим.

Запам’ятайте:

У шахраїв на меті лише одне – це легко збагатитися за ваш рахунок. Тому будьте обережні!

Exit mobile version