Святкування Дня знань у Тернополі: буде чи не буде?

Фото: мережа Інтернет

Вже наступної середи 1 вересня, всім цікаво, чи будуть традиційні лінійки в школах. Як повідомляли раніше, це питання вирішуватиме кожен навчальний заклад окремо.

До неї можна по-різному ставитися. Разом з тим не варто говорити, що це пережиток минулого. Цього не треба робити. Є школи, де вважають, що це нормально. І коротку лінійку 1 вересня бажано проводити. Однак в принципі, бути лінійці 1 вересня чи ні – вирішує навчальний заклад, – каже начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.

Він зазначив, що за всі роки незалежної України проводження лінійки не було обов’язковим.

Чиновник наголошував, що в сучасних умовах, якщо проводять такі масові заходи, не треба забувати про соціальну дистанцію під час пандемії та аналізувати, чи взагалі є в цьому необхідність з точки нинішньої ситуації.

Аналогічна ситуація буде в Тернополі. Заклади будуть проводити святкування. Формат святкування визначає директор школи. Школи самі складають сценарій, придумують, які класи брати: чи перші та одинадцяті, чи і дев’яті, чи всі, – повідомила “Файному місту” начальниця управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

Читайте також: У школах Тернополя вже втілили в життя 17 учнівських проєктів

Exit mobile version