Приїхали гості з Канади на весілля і заразили коронавірусом 30 тернополян (Оновлено)

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі після весілля медики зафіксували спалах коронавірусу. Загалом захворіли близько 30 людей.

Нещодавно, 19 серпня, про цей випадок повідомив лікар одного з медичних центрів Львова Тарас Жиравецький. Медик написав, що родичі з Канади заразили коронавірусом половину гостей на весіллі, на яке були запрошені.

Родичі, які приїхали на весілля в Тернопіль вже мали паспорт вакцинації, який отримали в Канаді після двох доз вакцини Pfizer. Дорогою в Україну у них підіймається температура до 38 градусів, але при перетині кордону вони спокійно його перетинають, бо в них є паспорт вакцинації. Через день вони йдуть на весілля, де з гостями проводять гарно час. Через три дні половина гостей відмічає підняття температури і симптоми Ковіду. Люди йдуть здавати тести і отримують позитивні результати на Ковід-19. Канадійські родичі також здають ПЛР-тест і у них підтверджується Ковід-19. Зараз кілька гостей з весілля вже знаходиться в лікарні на стаціонарному лікуванні з ускладненнями ковіду.
А наші герої з Канади були дуже здивовані і не вірили в те що у них може бути ковід, бо вони вакциновані! – написав Тарас Жиравецький.

Лікар уточнює, що з-поміж захворілих людей є і ті, хто потрапив у лікарню з ускладненнями, і додає, що варто пам’ятати – вакциновані люди є також у групі ризику захворіти на коронавірус і бути носієм для інших людей.

Люди, котрі приїхали на весілля до Тернополя, – старші, тому і вакцинувалися заздалегідь. Але і вони мали коронавірус. В результаті, половина хворих. На щастя, молодята не захворіли, – зазначив Тарас Жиравецький.

Одночасно Тернопільський ОЦКПХ спростовує цю інформацію.

Жодної інформації про те, що «серед гостей були родичі з Канади» журналістові не було озвучено. Додамо, за результатами епідрозслідування даних двох подій встановлено, що серед підтверджених випадків коронавірусу немає осіб, які прибули з Канади, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що лише за минулу добу в області зафіксували 48 нових випадків захворювання. Крім цього, Тернопільщина також є в лідерах із розповсюдження штаму коронавірусу «Дельта».

Читайте також: Пандемія триває: 57 нових хворих на Covid-19 зафіксували за минулу добу в Тернопільській області

Exit mobile version