Відзавтра у Тернополі працівники підприємств, що відновили роботу, зможуть користуватися спецтранспортом

З 14 травня тернополяни, які працюють на підприємствах, що відновили роботу, зможуть користуватися спецтранспортом. Для цього пасажирам потрібно мати спецпропуск або довідку з роботи, документ, який посвідчує особу, та бути у масці. Також через пом’якшення обмежувальних заходів та за результатами моніторингу, на спецрейсах збільшать кількість автобусів та тролейбусів. Про це повідомили у Тернопільському міському штабі для боротьби з коронавірусом.

Довідка з роботи має засвідчувати, що людина дійсно працює на підприємстві. Документ може бути написаний у довільній формі, але обов’язково засвідчений підписом керівника та печаткою.

Нагадаємо, з 23 березня у Тернополі через Covid-19 громадський транспорт призупинив перевезення пасажирів. Відтоді містом курсують лише спеціальні тролейбуси та маршрутки. Водії цього транспорту перевозили виключно працівників медичних установ, аварійних та комунальних служб, правоохоронців та інших служб, які забезпечують життя міста в умовах карантину.

“Для працівників вищевказаних установ розробили проїзні для користуванням спецтранспортом. Це, зокрема, тролейбуси №2,5,7,8,9,10,11 ті маршрутки №1А,5А,6,8,23,25,35. Медичні працівники, які задіяні до боротьби з коронавірусною інфекцією, отримали спеціальні проїзні квитки, які дають право на безкоштовний проїзд”, – розповідає начальник управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук.

 Щодо перевезення працівників до підприємств та організацій, які працюють, але не відносяться до  вказаних категорій, перевезення могли здійснюватися за рахунок коштів роботодавця. Для цього мали бути укладені окремі договори з тими чи  іншими перевізниками за умови дотримання санітарних норм.

Exit mobile version