Авіабомба, артснаряд та міна: за один день у кількох районах Тернопільщини знайшли боєприпаси

Фото: мережа Інтернет

18 серпня на Тернопільщині в полях знайшли протипіхотну міну та артснаряд часів Другої світової війни. Про це інформує ГУ ДСНС України в Тернопільській області.

Об 11:57 в полі поблизу села Ласківці Теребовлянської територіальної громади Тернопільського району під час проведення земляних робіт виявлено одну протипіхотну міну ПОМЗ – 2 часів Другої світової війни. О 15:24 в полі поблизу села Передмістя Трибухівської територіальної громади Чортківського району виявлено один артснаряд АС-76 мм часів Другої світової війни, – повідомляють рятувальники.

Також у повідомленні йдеться про те, що того ж дня фахівці знешкодили одну авіабомбу SD-1 мм та один артснаряд АС-76 мм 1939-1945 років, які виявили напередодні в селі Смиківці Великобірківської громади та в полі поблизу села Посухів Бережанської громади Тернопільського району.

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону 101. Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків! – застерігає головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

Читайте також: Біля тернопільської школи знайшли артснаряди

Exit mobile version