“Ми швидше помремо з голоду, як від вірусу”: у Тернополі перевізники вимагають дозволити їм працювати (Відео)

Сьогодні, 13 травня, перезвіники Тернополя зібралися біля Тернопільської облдержадміністрації. Підприємці хочуть, аби їм дозволили здійснювати перевезення пасажирів.

“Ми зібралися на мирну акцію. Така ж акція відбувається у Києві. Вимагаємо відкриття транспортного сполучення. Всі працівники, перевізники, які працювали у цій сфері, зараз залишилися без засобів для існування, без роботи. Будемо звертатися із заявою в облдежрадміністрацію, – каже працівник транспортної організації Мирон Мацьків.

На мітинг зібралися перевізники зі всієї області – близько 40. Це представники як закордонних пасажирських перевезень, так і приміських. Біля стін ТОДА припарковано кілька десятків транспорту. Якщо представники влади не візьмуть до уваги прохання людей і не вирішать їхню проблему, вони обіцяють збиратися знову і знову.

“Це така початкова акція на підтримку аналогічного заходу у Києві. Про якійсь кардинальні дії мови поки не йде. Надіємося, що до нас дослухаються без цього та дадуть нам працювати”, – зазначає працівниця транспортного підприємства пані Світлана.

“Хочемо, щоб відкрили маршрути. Сидимо без роботи, заробітку ніякого. Якщо не дослухаються до нас, то, мабуть, будемо вдаватися до інших кроків – перекривати дороги. Поки не знаємо”, – додає Микола.

Кожен день простою перевізникам обходиться у кілька тисяч. Заробітної плати люди не отримують, заощадження закінчилися. Про відновлення маршрутів клопочуть не лише перевізники, а й пасажири. Підприємці кажуть, люди телефонують постійно, аби дізнатися, коли запрацює транспорт. Зі своєї сторони перевізники обіцяють виконати всі умови, яких вимагають карантинні заходи.

“В першу чергу потрібно, щоб дозволили хоча б їздити, аби заробляти елементарне. Щоб мати за що існувати, податки ж ніхто не відміняв. Люди запитують, чим добратися до міста. Після пом’якшення карантину планують відкрити ринки. Хто буде на ринках? Якщо не буде сіл, перевезення людей, то хто на ті ринки буде ходити. От і все. Безумовно, користуватися засобами дезінфекції будемо, як і користуємося зараз. Будемо дезінфікувати автобуси, по можливості забезпечуватимемо масками, але щоб було де купити і по доступній ціні. Головне, щоб влада йшла нам на зустріч, а не забувала про нас. На даний момент ми не виживаємо, ми доживаємо”, – каже перевізник Володимир.

Працювати у період пандемії, ризикуючи життям, перевізники не бояться. Кажуть, що швидше помруть з голоду, аніж від вірусу.

“Не боюся. По-перше, немає за що виживати зараз і є ж засоби дезінфекції, маски. Є антисептики. То ж люди ходять, відвідують супермаркети. “Сільпо” працює – там що люди не бояться захворіти? Там також багато людей, так само і у нас – чого нам боятися. Інші ж працюють, а нам не дають, от що найбільше обідно. Ми готові виконувати певні умови, які встановлять. Ну а якщо от так просто сидіти і невідомо чого чекати, то я кажу, що ми не те ,щоби від вірусу, ми з голоду повмираємо”, – додає Володимир.

Завершилася акція через півгодини, як і анонсували перевізники. На місці перебували також представники поліції, які слідкували за дотриманням громадського порядку. Роз’їхалися перевізники під звук клаксонів, який вони назвали “сигналом потреби відновлення транспортного руху”.

Exit mobile version