На Тернопільщині вперше за 50 років капітально ремонтують міст у Струсові: що зроблено (Відео)

Фото: Служба автомобільних доріг у Тернопільській області

На Тернопільщині триває ремонт мосту у Струсові. Капітальна реконструкція споруди проводиться тут вперше за останні 50 років. Головне завдання мостовиків – зробити прогонову будову, котра б витримувала сучасний потік транспорту. Адже траса Н-18 на Тернопільщині є дуже завантаженою – це основна туристична артерія у напрямку Карпат.

Розпочали капітальний ремонт мосту у Струсові ще в листопаді 2020 року. Передбачено, що споруду з балкової переобладнають в аркову. На сьогодні тут вже влаштовано три основні елементи моста, а саме – гофровану арку та дві прогонові труби із металоконструкцій системи Віакон. Прогонові труби використовуватимуться для пропуску великих потоків води. Для укріплення пойми річки Серет на вході та виході з труб на щебеневу основу влаштують матраци Рено.

Варто відзначити, що габарити моста збільшили до 9 метрів. Також розширять тротуари по обидва боки. Вони матимуть ширину 1,5 метри.

“Сьогодні на мості здійснюємо бетонування портальних стінок та відкрилків, пошарове відсипання піщаною сумішшю з ущільненням, влаштування підпірної стінки із габіонів Терамеш, які використовують для зміцнення насипу моста.

Спочатку габіони розташовують на поверхні без наповнювача, а також вирівнюють. Після, цього їх заповнюють різними фракціями каміння та щебеню.Особлива увага приділяється розміщенню каменю всередині конструкції. Саме від нього залежить тривалість експлуатації, міцність, надійність. Всі технологічні процеси контролює представник незалежного технічного нагляду”, – зазначають у Службі автомобільних доріг Тернопільської області.

Знайти об’єкт на мапі: https://goo.gl/maps/WfaVXWzNwGxAzLh36

Читайте також:

Exit mobile version