“Спочатку хотіли втопити”: подробиці загибелі 16-річного жителя Тернопільщини Юрія Семенюка (Відео/Фото)

17 років тому на Тернопільщині пропав безвісти 16-річний житель села Сухівці Підволочиського району Юрій Семенюк. Хлопець вийшов з дому і більше не повернувся. І тільки тепер, у серпні 2021 року, родичі дізналися, куди пропав юнак. Виявилося, в останні хвилини життя він перебував з товаришами. Про місце, де знайшли рештки Юрія, а також деталі його зникнення – далі у матеріалі.

Повертаючись в пам’яті у той день, 18 березня 2004 року, родичі загиблого пригадують, Юрій прийшов, наївся та пішов геть. Тоді вони бачили його востаннє, а всі подальші пошуки були безрезультатними.

Страшна правда відкрилася кілька тижнів тому. Один з друзів Юрія Сергій Зайнулін за чаркою розповів своєму односельчанину, що закопав його тіло на сміттєзвалищі. Та не один, а з братом Віталієм Зайнуліними та Богданом Чорним. Мовляв, того злощасного дня вони пішли на пошуки кольорового металу. 16-річний юнак зловився за електричні дроти і його вдарило струмом. Той загинув на місці. Злякавшись звинувачень у вбивстві, тіло вирішили закопати.

Відомо, що один із тих, хто закопав тіло хлопця – Богдан Чорний, є кумом родичів загиблого. Зараз чоловік перебуває закордоном. Зі слів Сергія Зайнуліна, саме Богдан є організатором поховання.

“Розповіли, що його вдарило струмом. Вони поперелякувалися. Спочатку хотіли втопити. Тоді кум мій – Богдан Чорний, придумав історію. Взяли спалили одяг і вивезли його на сміттєзвалище, – розповідає брат загиблого Володимир Семенюк.

“Кум сказав, що це правда. Бачив, що Зайнулін йде дорогою плаче. Сказав, що Юру током вбило. З ним був ще рідний брат Віталік. Йшов додому, аби все розказати рідним та людям. Потім вони сіли всі в автівку і поїхали, приїхали на місце, подивилися, що він непритомний. Почали йому робити штучне дихання, він ще видихнув і побачили, що він не живий, взяли його в машину і вивезли сюди і закопали”, – розповідає Оксана Семенюк.

Пошукові роботи розпочали одразу, як тільки дізналися моторошну інформацію. За допомогою техніки люди прочесали кожен клаптик сміттєзвалища. І зрештою знайшли людські рештки.

Рештки сина знайшли на сміттєзвалищі біля села Гнилички Підволочиської громади. На горбку ми його знайшли, в смітті. Кістки вийшли наверх, бо вони його закопали біля аличі. Моя невістка побачила кістки. А потім знайшла таз. І вже тоді трактор не рив, вже почали городиками все розкопувати, знайшли череп, викопали”, – розповідає мама Юрія Стефанія Семенюк.

“Хлопці копали, я постійно ходила, щось розглядала. Спускалася з горбочка, коли побачила кістку. Я потягнула за цю кістку, покликала працівника поліції. Вони глянули, сказали, що кістка може належати людині, але мало на те схоже. Я знайшла в Інтернеті зображення людського скелету, і кістка співпала із одним із його фрагментів”, – каже Оксана Семенюк.

Знайдені рештки зараз знаходяться на дослідженні. Його результати мають бути відомі вже зовсім скоро. У поліції відкрили кримінальне провадження.

Ми виділили на пошуки решток юнака бійців роти поліції особливого призначення та працівників місцевого відділення поліції. Односельчани допомогли з технікою, а голова громади організував старостів сіл. Допомагали родичам у пошуках і місцеві мешканці.

4 серпня люди розкопали людські рештки. Їх передали на експертизу ДНК для встановлення особи. Даний факт внесений в ЄРДР згідно із статтею 115 (умисне вбивство безвісти відсутнього) ККУ. Триває слідство”, – повідомив очільник відділення поліції №5 м. Підволочиськ Микола Смакула.

Читайте також: Поцупив капусту: екс-голову Чорткова впіймали на крадіжці овочів 

Фото: Андрій Савчук
Exit mobile version