“Дельта” вже на Тернопільщині: медики зафіксували півсотні випадків нового штаму коронавірусу

Фото з відкритих джерел

Новий штам коронавірусної інфекції “Дельта” вже на Тернопільщині. Медики зафіксували 52 випадки цього захворювання. Загалом на дослідження було взято аналізи у 94 осіб. Про це “Файному місту” повідомила виконувачка обов’язків директорки обласного центру контролю хвороб Оксана Чайчук.

За словами Оксани Чайчук, передусім на дослідження бралися аналізи у тих людей, які прибули з країн, неблагополучних щодо захворювання на “Дельту”. Це, зокрема, Росія, Велика Британія та країни Індонезії. На новий штам коронавірусу перевіряли також осіб з контактних вогнищ.

“Ми провели моніторинг серед тих пацієнтів, у яких діагностували COVID-19. Цілеспрямовано вибирали людей, які прибули з країн, які є неблагополучними щодо даного захворювання – Росії чи з Великої Британії, чи з країн Індонезії. Досліджували також контактних людей з вогнищ, які контактували з цими людьми вдома чи за інших обставин.

За допомогою тест-системи на визначення вірусу “Дельта” перевірено 94 особи. В 52 випадках результати виявилися позитивними. Цей факт підтверджено також Центром громадського здоров’я. Всі дослідження пройшли по трьох мутаціях.

Такий рівень захворюваності викликає деяке занепокоєння”, – зазначила Оксана Чайчук.

Більш детально про ситуацію в області дивіться в прямому ефірі “Файного міста” на сайті, а також на сторінці у Фейсбук. Початок о 15:00 годині.

Читайте також: Попри карантин, вакцинація має проводитися: які щеплення має отримати дитина перед школою

Exit mobile version