Сергій Надал вимагає від організаторів “Файного міста” вибачитися перед тернополянами

Фото з відкритих джерел

“Неприпустимо, щоб добре ім’я Тернополя очорняли поганськими месами”, – заявив міський голова Сергій Надал. Очільник міста зазначив, що не потерпить жодних антихристиянських дій, символів та настроїв, і потребував від організаторів фестивалю “Файне місто” вибачитися перед тернополянами.

Вчора, 1 серпня, біля Тернополя завершився щорічний фестиваль “Файне місто”. Як і зазвичай, цьогоріч у ньому взяли участь багато гуртів як з України, так і з-за кордону. Виступи деяких із них викликали певні запитання у міського голови Тернополя Сергія Надала. З цього приводу мер опублікував на своїй сторінці допис.

“Я категорично проти будь-яких антихристиянських заходів у Тернополі! Або організатори зобов’язуються проводити фестиваль «Файне місто» без антихристиянських гуртів, символів, без участі гуртів з Росії , або не проводитимуть його взагалі.

Наше місто Тернопіль славиться своїми християнськими цінностями, сімейними традиціями. Ми не дозволимо плюндрувати, паплюжити, насміхатися над нашою релігією“, – заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Очільник міста підкреслив й те, що з організаторами фестивалю буде проведена розмова за участі міської ради та правоохоронців. Окрім пояснень, Сергій Надал вимагає в організаторів заходу також вибачень перед тернополянами.

І хоч Тернопільська міська рада не є організатором фестивалю «Файне місто», буде проведено розмову з організаторами фестивалю за участі правоохоронних органів.

Вимагаю від організаторів негайно пояснити ситуацію і вибачитися перед тернополянами за антихристиянські дії“, – додав Сергій Надал.

Зазначимо, популярний фестиваль «Файне місто» потрапив в скандал через виступ польського блек-метал гурту Batushka. Під час виступу учасники гурту були одягненні у священичі ризи, а на сцені стояли ікона Божої Матері, труна, підсвічники. Через цей виступ низка священиків звинуватила організаторів фестивалю та гурт в образі християнства.

Читайте також: Сергій Надал: «Захистимо українську мову і культуру»

Фото: Марія Цяпута
Exit mobile version