Немовля, народжене у потязі поблизу Тернополя, у важкому стані в реанімації

Фото: мережа Інтернет

Дитина, яка народилася просто у вагоні потяга “Київ — Ужгород”, наразі перебуває в реанімації. Стан – важкий. Про це Суспільному повідомила мати новонародженого хлопчика.

У лікарні, де зараз перебуває на лікуванні хлопчик, коментувати його стан не беруться. Відомо, що дитину доставили до Закарпатської обласної дитячої лікарні 28 липня. За словами медичної директорки закладу Магдалини Семеняк, деталей розголошувати не можуть через заборону матері новонародженого.

Нагадаємо, подія трапилася близько першої години ночі з суботи на неділю 25 липня. У вагоні потяга раптом стало погано одній із пасажирок. Жінка була вагітна. Про ситуацію провідник повідомив диспетчерів тернопільського залізничного вокзалу, які у свою чергу викликали швидку допомогу.

Зупинити родову діяльність, яка вже розпочалася, було неможливо. Немовля з’явилося на світ у потязі. Надавши першу допомогу, медики відвезли маму з новонародженим сином до Тернопільського обласного клінічного перинатального центру “Мати і дитина”.

Жінка їхала з консультації з Києва, і в дорозі народилося дитя. Але в нього є вроджена вада серця. Ми зробили ЕХО серця в обласній лікарні, консультувала кардіолог. У Києві ще під час вагітності жінки діагностували, що дитина оперативному лікуванню не підлягає. Сама жінка почуває себе непогано. Зараз вирішують питання, як далі з ними бути, – розповіла “Файному місту” медичний директор Тернопільського обласного клінічного перинатального центру “Мати і дитина” Валентина Якимчук.

Читайте також:

Exit mobile version