Зникла дитина – не зволікайте: на Тернопільщині за півроку зникли 90 дітей

Фото: з відкритих джерел

Упродовж першого півріччя на Тернопільщині до поліції надійшло 90 повідомлень про зникнення дітей. Найбільше було звернень до Тернопільського районного управління поліції – 65, також до Чортківського районного відділу поліції – 13 та до Кременецького районного відділу поліції – 12, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці швидко реагували на кожне повідомлення про зникнення дитини. Місцезнаходження 87 з них вдалося встановити упродовж доби.

Як розповідає начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції в області Петро Тихович, наразі в області немає жодної дитини, яка перебуває в розшуку. Поліцейські встановили місцезнаходження усіх неповнолітніх та повернули їх батькам чи опікунам.

У таких ситуаціях важливо, щоб батьки чи родичі зниклих дітей не зволікали, а одразу звертались до поліції. Це дасть можливість оперативно встановити місцеперебування розшукуваного та залучити додаткові технічні засоби, – каже ПетроТихович.

У червні в Тернополі зафіксували випадок, коли четверо неповнолітніх, не повідомивши дорослих, пішли з дому невідомо куди. Правоохоронці відреагували оперативно. За дві години дітей знайшли. Вони купалися у ставку і навіть гадки не мали, що за ними шукають.

Аби таких подій не було, дорослим потрібно посилити контроль за дітьми, які залишаються вдома самі. Варто частіше телефонувати їм, якщо є можливість – попросити сусідів та родичів наглядати за ними, – наголошує начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в області.

Також батькам не варто забувати про безпеку дітей на воді та в жодному разі не відпускати їх купатися самих. Від початку літа в нашій області потонули троє дітей – двоє підлітків у річці Дністер поблизу Заліщиків та 12-річний хлопець у ставку в селі Підзамочок Бучацької територіальної громади.

Щоб уникнути таких ситуацій, поліцейські впродовж літа здійснюють попереджувальну роботу серед неповнолітніх та їхніх батьків.

Читайте також: П’ятеро дітей загубилися у Зарваниці на Всеукраїнській прощі

Exit mobile version