Для педагогів Тернополя придбають понад півтисячі сучасних ноутбуків: хто отримає (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Нові комп’ютери та ноутбуки для навчання дітей вже зовсім скоро отримають 540 педагогів Тернополя. Чиновники обіцяють, що це буде техніка високої якості. Купуватимуть гаджети на засадах співфінансування.

Розподілятимуть техніку між закладами освіти, у яких наявна кількість персональних комп’ютерів є меншою, ніж кількість педагогічних працівників. В першу чергу ноутбуки отримають великі школи з кількістю учнів від 250 осіб та опорні заклади з кількістю учнів від 200 осіб.

Кількість ноутбуків на школу залежить від того, скільки вони мають зараз. Наприклад, якщо в якійсь школі є 25 персональних комп’ютерів на 30 вчителів, то для неї дозволяється придбати 5 ноутбуків – не більше і не менше.

Міський голова Тернополя Сергій Надал переконаний, високоякісний комп’ютер у кожного педагога – це доступ до швидкісного інтернету, необхідної інформації та ще більше можливостей для навчання дітей.

“Через пандемію наші учні та вчителі змушені були оперативно перейти на нові методи навчання. Для поліпшення умов надання знань для шкіл громади цьогоріч буде придбати 540 нових ноутбуків. Всі вони будуть однієї комплектації та вартості. На їх придбання на умовах співфінансування з бюджету громади Тернополя виділено 3 мільйони 200 тисяч гривень.

Дуже сподіваюся що це допоможе нашим вчителям, а також дітям в навчальному процесі, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Загалом уряд планує до кінця року забезпечити зазначеною технікою близько 60 тисяч вчителів по всій Україні. На це в державному бюджеті закладено 980 мільйонів гривень.

Детальніше – у відеоматеріалі.

Читайте також: Тернополянин Андрій Палюх став доктором юридичних наук

Exit mobile version