Снаряди Другої світової війни знайшли під мостом в Івачеві Долішньому: коли і як знищуватимуть вибухівку

Фото: мережа Інтернет

19 липня на номер «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Івачів Долішній Білецької громади Тернопільського району знайшли снаряди часів Другої світової війни. Їх виявили під мостом, між бетонними опорами в р. Серет. Це три вибухонебезпечні предмети – 2 артилерійських снаряди, калібром 100 мм, та мінометна міна калібром 82 мм, повідомляє Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

Вчора близько 10:30 повідомили, що вибухонебезпечні предмети виявлено між бетонними опорами. Наразі інформацію передано нашим хмельницьким колегам, оскільки в них є спеціальна група, яка займається розмінуванням в акваторіях. Завтра вони приїдуть і будуть обстежувати дане місце і знищувати дані боєприпаси, – повідомив “Файному місту” начальник відділу агітаційно-пропагандиської роботи центру забезпечення діяльності Управління ДСНС України у Тернопільській області Сергій Данілін.

Рятувальники додають, якщо ви опинилися поблизу вибуху, стримайте свою цікавість і не намагайтеся наблизитись до епіцентру, щоб подивитись або допомогти рятувальникам. Найкраще, що ви можете зробити – залишити небезпечне місце.

Читайте також: На Чортківщині жителі натрапили у лісі на небезпечні знахідки

Exit mobile version