Патрульні закликають не залишати автомобілі під деревами і біля каналізаційних решіток

Фото: мережа Інтернет

Через дощову погоду в Тернополі та області останніми днями затоплює вулиці та блокує авто. Тому важливо пам’ятати кілька способів, як уберегти своє авто у випадку підтоплення доріг та вулиць, повідомляє патрульна поліція Тернопільської області.

Дощі та зливи, навіть сильні, рідко загрожують технічному стану автомобіля. Ймовірність того, що вода потрапить у салон і двигун автомобіля, майже неможлива, якщо машина у відмінному стані. Однак не варто ризикувати автомобілем, проїжджаючи глибокі калюжі чи підтоплені ділянки доріг, особливо якщо не за кермом високого позашляховика.

Неглибокі калюжі, глибиною 10-15 см, автомобілі долають без труднощів. На працездатності автомобіля це не позначиться ніяк, адже промокнути можуть лише гальмівні колодки, диски, дно автомобіля. Калюжі висотою як бордюр справні автомобілі теж можуть подолати. Однак якщо йдеться про глибокі калюжі (від 30 сантиметрів), то з’являється ризик “заглушитися” через потрапляння води у вихлопну систему, – інформує патрульна поліція Тернопільської області.

Небезпечно залишати машину під деревом, щоб сильний вітер не обірвав гілки і вони не впали на авто. А також не варто паркувати автівки біля каналізаційних решіток.

Варто звертати увагу і на місце, де ви залишаєте автомобіль. Не радимо паркуватися на місцях поряд з каналізаційними решітками, де може накопичуватися вода. Не бажано залишати авто наприкінці спусків, куди вода стікає. Під час зливи не залишайте авто під деревами: сильний вітер може обірвати гілки, які впадуть на ваш транспортний засіб. Будьте уважні і обережні! – закликають патрульні області.

Читайте також: Сьогодні гроза, а завтра град: рятувальники та синоптики попереджають про штормову негоду на Тернопільщині

Exit mobile version