5 етап вакцинації в Україні: з якими щепленнями можна їхати за кордон

Фото: з відкритих джерел

Україна готується до 5-го етапу вакцинації. З 21 липня зробити щеплення зможе кожен охочий. Міністр охорони здоров’я доручив главам ОДА відкрити вакцинальні пункти у кожному райцентрі. Відтак у вихідні у центрах вакцинації планують роздати вакцини.

Зараз проводиться активна робота, щоби відкрилися всі пункти щеплень, які є в нас включені в розпорядження керівника робіт з Києва і відповідно роздаємо вакцину для того, щоб люди могли отримати більше щеплень, – розповіла “Файному місту” регіональна координаторка вакцинальної кампанії Марія Павєльєва.

Щеплення можна буде отримати в центрах вакцинації препаратами Pfizer i CoronaVac. В більшості – таки Pfizer. Для тернополян, які планують перетнути кордон, краще вакцинуватися AstraZeneca та Pfizer, однак потрібно спершу уточняти детальні вимоги, адже у кожній країні є свої вимоги до поїздки.

З вакцинами AstraZeneca та Pfizer можна їхати за кордон. Але все одно треба заходити і відповідно дивитися туди, куди ви їдете, що саме вам потрібно і які вакцини, щоб ви могли помандрувати і перетнути кордон, – каже Марія Павєльєва.

Під час 5-го етапу вакцинації пріоритет будуть мати вразливі групи населення, зокрема люди від 60 років та із супутніми захворюваннями.

Також перестає працювати запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток “Дія”. Відтепер кожен охочий може зареєструватися безпосередньо на щеплення, звернувшись до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які відкриваються в різних містах України та працюють у робочі й вихідні дні.

Пройти вакцинацію можна у найближчому пункті щеплення або центрі масової вакцинації. Також до вас може приїхати мобільна бригада, якщо ви записані в чергу як організований колектив, у якому працює більше 50 осіб, йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Читайте також: Pfizer для всіх охочих тернополян: що варто зробити, аби отримати вакцинацію

Exit mobile version