“Незрозумілий арешт”, – міський голова Скалата заявив про спробу конфіскації майна громади

Новий автомобіль швидкої допомоги, який за сприяння Скалатської міської ради придбали для місцевої лікарні – арештували. Як повідомив журналістам “Файного міста” міський голова Скалата Петро Савончак, арешт на майно громади наклав столичний суд. Очільник міста не розуміє такого рішення феміди, адже купівля транспорту була здійснена з дотриманням всіх законодавчих вимог та норм.

Міська рада Скалата виділила з бюджету громади 400 тисяч гривень на придбання автомобіля швидкої допомоги для Скалатської комунальної районної лікарні. Решту виділила лікарня. Було оголошено тендер. Процедуру купівлі транспорту здійснено через Prozorro. Всі документи були у порядку.

Сьогодні до нас з Києва приїхала поліція, яка повідомила, що авто вилучають. Мовляв, Голосіївський районний суд міста Києва наклав арешт на новопридбаний автомобіль швидкої допомоги. І якщо нині вони приїхали з копією рішення, то завтра обіцяли повернутися уже з його оригіналом. Окрім цього, поліціанти вилучили ключі від авто, яке на цей момент зберігається у гаражі місцевої лікарні. Правда, згодом ключі ми повернули”, – розповідає міський голова Скалата Петро Савончак.

За словами Петра Васильовича, йому стало відомо, що нюанси із купівлею авто, зокрема щодо законності його купівлі-продажу, виникли між першим власником транспорту і другим – тим, у якого вже безпосередньо купувала авто Скалатська громада. Але Скалатська громада до цього жодного відношення не має.

“Проблема виникла між двома попередніми власниками. Документи на автомобіль перевірялися. То чому зараз має страждати громада, – каже Петро Савончак. – У нас на руках генеральне доручення та всі інші необхідні документи. Віддавати новопридбане авто швидкої допомоги ніхто не буде.”

Міський голова Скалата Петро Савончак запевняє, до кінця відстоюватиме майно громади. І якщо потрібно буде, то звертатиметься у відповідні органи.

Як повідомили журналістам “Файного міста” у Нацполіції області, станом на 17:00 годину вечора 14 липня із заявою про розслідування зазначеної вище ситуації до правоохоронців ніхто не звертався.

Читайте також: На Тернопільщині заступник комісара районного військкомату вимагав у призовника 1600 доларів

Exit mobile version